Conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie, vorbeşte într-un interviu pentru MedicHub despre situaţia pacienţilor cu diabet zaharat în vremea pandemiei de coronavirus. „Pacienţilor cu diabet le este teamă să vină la spital, ceea ce nu e deloc bine pentru ei”, spune medicul. Dr. Ioan Andrei Vereşiu arată că un pacient cu diabet bine tratat şi care ţine boala sub control nu se află la un risc mai mare decât o persoană sănătoasă. Medicul spune că el se află în categoria optimiştilor şi crede că vom trece cu bine peste această pandemie. Despre începerea şcolii, dr Vereşiu precizează că elevii care au diabet şi care sunt trataţi corect şi respectă regulile nu vor fi expuşi unui pericol semnificativ.

MedicHub: Cum vedeţi situaţia din prezent a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus?

Conf. dr. Andrei Vereşiu: Cred că suntem pe platou. La terapie intensivă am văzut că sunt 480, ceea ce e un lucru bun. Aşa spun şi autorităţile, că este vorba de o descreştere. Chiar dacă nu e mai mare, am început să ne bucurăm de orice scădere.

MedicHub: De ce credeţi că am ajuns să avem un număr aşa de mare de infectări pe zi?

Conf. dr. Andrei Vereşiu: Din păcate, am senzaţia că o parte dintre autorităţi au politizat, penibil de-a dreptul, subiectul. Şi sigur, în momentul în care cei pe care îi vezi la televizor şi spun prostii, se vor găsi destui indivizi care să-i urmeze. Am început foarte bine, am fi putut continua bine dacă n-ar fi fost subiectul politic

Interviu integral pe: MedicHub.ro