Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a decernat “Premiul pentru solidaritatea cu diabetologii din România” companiei Novo Nordisk România, pentru campania de aprovizionare a centrelor clinice județene pentru diabet, nutriție și boli metabolice cu materiale de protecție, la începutul pandemiei.

Premiul a fost acordat în cadrul celei de-a 46-a ediții a Congresului Societății Naționale de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfășurat online.

Cecilia Radu, director general al reprezentanței din România a companiei Novo Nordisk, a declarat că trecem cu toții printr-o situație excepțională, pentru care nu am fost vreodată pregătiți, iar la început, în urmă cu câteva luni, starea dominantă a fost emoția.

„Ne-am gândit atunci la angajați și la familiile lor, la pacienți noștri, dar mai ales ne-am gândit la dvs. și nu în ultimul rând am realizat constrângerile sistemului în care lucrăm. Dacă noi și pacienții am fost obligați să ne izolăm acasă, dumneavoatră nu puteați face acest lucru, pentru că ați fost și sunteți în prima linie, expuși unui risc major. Și atunci am luat hotărârea să facem tot ce putem noi ca să vă ușurăm misiunea. Nu este mult. Sper că am reușit să vă transmitem mesajul nostru că vă suntem parteneri atât în vremuri obișnuite, cât și în vremuri excepționale”, a declarat Cecilia Radu, citată de portalul Rohealthreview.ro.