Pacienţii cu diabet zaharat sunt printre cei cu risc crescut de deces prin COVID-19. Boala cronică de rinichi se află și ea printre factorii agravanţi în infecţia cu SARS-CoV-2. Din fericire, există mijloace prin care evoluţia acestor boli să fie controlată.

Asociaţia Europeană pentru Studiul Diabetului ( EASD) și-a organizat cea de-a 56-a întâlnire anuală în perioada 21-25 septembrie, în online. Peste 20.000 de participanţi din întreaga lume s-au înregistrat la eveniment. Au fost prezentate cele mai noi informaţii privind managementul diabetului zaharat și stadiul actual al cercetărilor privind efectele infecţiei cu SARS-CoV-2 la pacienţii cu diabet zaharat. În continuare, vă prezentăm câteva dintre acestea.

Dapagliflozin, un inhibitor de SGLT2 destinat tratamentului diabetului zaharat, reduce riscul de apariţie a insuficienţei renale, a insuficienţei cardiace și a decesului la pacienţii cu boală renală cronică, arată un nou studiu DAPA-CKD prezentat în cadrul Întâlnirii anuale a EASD. Rezultatele acestui studiu pot fi regăsite și în New England Journal of Medicine.

Cititi articolul integral pe: Viata-medicala.ro