Construcția unei case într-o locație cu acces dificil și cerințe climatice specifice zonelor muntoase este o provocare pentru majoritatea proiectelor. Însă, în inima naturii, în regiunea Comarnic, această provocare a devenit o oportunitate pentru proiectarea unei case, ce a reușit să îmbină natura cu elementele de piatră și lemn ale construcției.

Pornind de la un concept simplu, acela de a integra o reședință privată într-un peisaj montan, casa a fost împărțită în două registre: zona de zi și zona de seară. Astfel, zona de seară este evidențiată prin elementele de piatră folosite pentru fațadă ce fac să pară ca o cutie de piatră îngropată în dealul plin de verdeață. Imediat, se poate observa continuitatea proiectului prin zona de zi, care îmbină elementele din lemn atât în exterior, cât și în interior și reușește să ofere o notă caldă construcției. Ambele zone sunt exemple de construcții ecologice, eficiente termic și cu un consum minim de energie.

Utilizarea sistemelor din aluminiu ALUMIL a venit în completarea întregii construcții, ajutând la sporirea nivelului de eficiență energetică și asigurând un grad ridicat de funcționalitate, chiar și în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, precum rafale de vânt puternice. În același timp, datorită performanței sistemelor, s-au putut crea deschideri mari ce asigură o iluminare naturală a încăperilor și oferă o conexiune între mediul interior și cel exterior. Rezultatul este o casă privată cu detalii minimaliste, ideală pentru zona montană și care oferă confort în orice anotimp al anului.

Pentru mai multe surse de inspirație, consultați următorul link: https://www.alumil.com/romania/homeowners/inspiration