Asociația de Podiatrie a lansat site-ul www.picioruldiabetic.ro, cu scopul de a informa și educa, corect și la timp, pe toți cei care, pe parcursul vieții lor, pot să vină în contact cu această afecțiune foarte serioasă.

Proiectul se adresează tuturor persoanelor cu diabet zaharat, familiilor și prietenilor acestora, tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății (medici, asistenți medicali, fiziokinetoterapeuți, farmaciști, viitori podiatri), cât și tuturor celor care sunt interesați de sănătate, în general, și de sănătatea piciorului, în mod special.

Pentru mai multe detalii despre proiect accesați www.picioruldiabetic.ro.

Misiunea Asociatiei de Podiatrie este de a dezvolta specialitatea de podiatrie în rândul asistenților medicali și de creare a meseriei de podiatru în România.
Prin obiectivele stabilite la început de drum, Asociația de Podiatrie reprezintă o organizație unică. Asociația își propune să sporească gradul de conștientizare a problematicii afecțiunilor picioarelor, în general, și în special la persoanele cu diabet zaharat, să ofere asistenților medicali instruirea/specializarea în acest domeniu.
În viziunea fondatorilor Asociației de Podiatrie, podiatrul trebuie să completeze echipa dedicată îngrijirii persoanei cu diabet zaharat. Podiatria este recunoscută ca specialitate în 19 ţări din întreaga lume, în prezent existând peste 100.000 de specialişti în podiatrie.