Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava îşi reia pe 13 aprilie activitatea pentru consultaţii şi prescriere de reţete prin sistemul de telemedicină, conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit instituţiei, pacienţii cu diabet zaharat nu se vor deplasa la spital, ci vor putea trimite email pe adresa ambdiabet@spjsv.ro şi/sau vor putea apela telefonic medicii, în intervalul orar 8-15. În acest fel, prin telemedicină se permit consultaţiile zilnic, ori de câte ori este nevoie, minimizând riscul complicaţiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienţilor cu diabet zaharat.

“Odată cu declanşarea crizei epidemiologice de la Spitalul Judeţean Suceava, activitatea ambulatoriului a fost sistată, iar prescrierea medicaţiei antidiabetice se efectuează cu mare dificultate la nivelul medicilor de familie. Potrivit HG 252/30 martie 2020, publicată în Monitorul Oficial 266/31 martie 2020, medicii din ambulatoriu pot acorda, pe perioada stării de urgenţă, consultaţii la distanţă, astfel încât telemedicina oferă un număr mare de servicii pentru pacienţi, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil pentru pacienţii cu diabet zaharat pe perioada pandemiei”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul Judeţean Suceava.

Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava deserveşte toate persoanele cu diabet zaharat din judeţul Suceava şi realizează zilnic peste 100 de consultaţii, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES