Al treilea Congres Național de Podiatrie, cu Participare Internațională, va avea loc între 13-15 iunie, la Ramada Parc Hotel și Ramada Plaza Hotel din București.

Congresul de Podiatrie 2019 este cel de-al treilea congres multidisciplinar, cu participare internațională, în domeniul podiatriei, a afecțiunilor piciorului în general, precum și a piciorului diabetic, în special, organizat în România de către Asociația de Podiatrie. Congresul reunește medici din diferite specialități, care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu probleme de picior în general și, în special, a persoanelor cu diabet zaharat.

Mai mult decât atât, evenimentul dorește să aducă împreună medicii, asistenții medicali și fiziokinetoterapeuții cu scopul de a sublinia importanța echipei multidisciplinare în abordarea patologiilor de la nivelul piciorului. Evenimentul dorește să sublinieze importanța vitală a echipei multidisciplinare în managementul piciorului diabetic.

Programul științific al congresului este conceput pentru un spectru larg de generaliști și specialiști implicați în diagnosticarea și gestionarea problemelor de la nivelul piciorului. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor lua parte la conferințe urmate de paneluri de discuții, precum și prezentări de caz dedicate diverselor patologii de la nivelul piciorului. Discuțiile se vor axa pe strategii de diagnostic și intervenție de prevenire și abordare terapeutică a ulcerațiilor în cazul piciorului diabetic, cu scopul prevenirii amputării.

Lectori de prestigiu la nivel internațional în domeniul podiatriei, specialiști în abordarea piciorului diabetic, vor oferi posibilitatea participanților să ia contact cu noutățile din domeniu și să schimbe bune practici, în beneficiul persoanelor aflate în îngrjire medicală.

Mai multe amănunte despre eveniment găsiți AICI